Fețe surprinzătoare de atac de cord „profilează” trei femei (care) nu credeau că prezintă un risc ridicat

Doris Day, dermatolog la Lenox Hill Hospital din New York. „Aș dori mai multe informații cu privire la mecanismul de acțiune al Celebrex, din cauza celorlalte riscuri”, a spus ea.

Los Angeles TimesBlogul de sănătate, pe de altă parte, l-a titrat, „Prevenirea cancerului de piele ar putea implica utilizarea Celebrex”. Dar riscuri? Le-au trebuit 10 propoziții, adânc în poveste, pentru a include doar această linie:

„Food and Drug Administration a oprit studiul devreme, însă, când au apărut rapoarte că AINS ar putea crește riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale”.

Încadrarea, structura unei povești și echilibrul dintre beneficii și prejudicii sunt atât de importante în știrile din domeniul sănătății – și prea des sunt în afara vieții.

În aceeași săptămână în care unii jurnaliști au raportat că „mulți nu iau rețete din cauza costurilor”, alți jurnaliști ne-au dat memento-uri despre cât de inconsecvent îi ajută pe cititori să se gândească la costurile medicamentelor.

Recent, de exemplu, NBC Nightly News a raportat a doua poveste despre costurile ridicate ale Makena, primul medicament aprobat de FDA care previne nașterea prematură. Bună treabă. Dar apoi au urmat imediat cu o scurtă poveste despre medicamentul boceprivir al lui Merck pentru hepatita C – și costul NICIODATĂ. Captura de ecran din stânga este de pe site-ul web NBC, arătând modul în care au „ambalat” cele două povești despre droguri Makena (online și în aer în decurs de două zile) în jurul poveștii cu medicamente împotriva hepatitei C, pentru care se pare că costul nu era o problemă.

Gresit. Rămâneți aproape.

Nu erau singuri. Fără îndoială, multe ziare din toată țara au făcut ceea ce a făcut ziarul meu local Star Tribune, spunând povestea considerației Medicare de https://harmoniqhealth.com/ro/suganorm/ a plăti costisitorul medicament de prostată Provenge. Dar, deasupra acelei mici povești de costuri Provenge, Strib a plasat o poveste mare pentru medicamentul împotriva hepatitei Merck și, din nou, nu a menționat niciodată costul.

Scobirea? Nu cred.

În primul rând, există cel puțin doi cai în cursa pentru ca primul inhibitor de protează pentru Hep C să ajungă pe piață; Telaprevirul Vertex și boceprivirul lui Merck. Este probabil sigur să spunem că costul va fi de mii pe lună. Costurile tratamentului existent sunt de aproximativ 70.000 de dolari pentru 48 de săptămâni de tratament.

Oameni buni, ca țară, avem o sumă limitată de bani de cheltuit pentru îngrijirea sănătății. Costurile sunt întotdeauna importante. Cu toate acestea, 70% din cele 1.469 de articole pe care le-am analizat pe HealthNewsReview.org încă din acest moment nu reușesc să abordeze în mod adecvat costurile.

Aceasta este problema națională la nivelul întregii populații.

Pentru preocupările individuale, reveniți în partea de sus a acestei postări. “Mulți nu iau rețete din cauza costurilor.” Costurile sunt întotdeauna importante.

Continuând tema spontană de săptămâna trecută (nu am făcut afirmațiile și nu am scris poveștile) de entuziasm fugar pentru diferite teste de screening ale unor cercetători și jurnaliști ….

Serviciul de știri HealthDay a raportat un studiu, publicat în numărul din 28 octombrie al revistei Natură, că se spune „oferă o nouă perspectivă asupra geneticii cancerului pancreatic”.

În poveste, ei l-au lăsat pe unul dintre cercetători să scape fără să spună – aproape necontestat –

„Ceea ce este important la acest studiu este că sunt date obiective în sprijinul motivului pentru care toată lumea ar trebui să fie depistată pentru cancerul pancreatic.”

Atenție, acesta a fost un studiu care a analizat țesuturile de la doar șapte pacienți.

Povestea a continuat cu entuziasmul său fără suflare pentru ideea de screening a cancerului pancreatic:

„În viitor, noile tehnici de imagistică și testele de sânge vor oferi speranță pentru detectarea timpurie, a menționat studiul. Și la fel cum oamenii fac o colonoscopie când împlinesc 50 de ani,„ poate ar trebui să li se facă o endoscopie a organelor lor gastro-intestinale superioare, care să includă o ultrasunete. a pancreasului “, a spus (cercetătorul).”

Sfârșitul poveștii a inclus oarecare scepticism de la Dr. Len Lichtenfeld de la Societatea Americană a Cancerului:

„Lichtenfeld, totuși, spune că este„ puțin optimist ”să sugerăm că tehnologiile actuale, cum ar fi ultrasunetele, pot diagnostica cancerul pancreatic suficient de devreme pentru a face diferența. Un alt cancer fără practic simptome în stadiile sale anterioare – cancerul ovarian – este nu se găsește adesea cu ultrasunete, a remarcat el. ”

Dar nicăieri în poveste nu a existat o discuție cu privire la daunele ecranului. Toate testele de screening cauzează rău. Această sugestie a cercetătorilor a fost că toți copiii de 50 de ani ar putea avea endoscopii. Chiar săptămâna trecută, un nou studiu a raportat că 1 din 100 de persoane care au avut colonoscopie sau endoscopie gastro-intestinală superioară au avut complicații suficient de grave pentru a le trimite la camera de urgență – o rată mult mai mare decât se aștepta.

Dar, în entuziasmul nostru de screening – examinăm pe toată lumea cu orice preț – de nenumărate ori avem tendința de a trâmbița beneficiile potențiale și de a minimiza sau ignora prejudiciile potențiale și, în general, nu reușim să evaluăm calitatea dovezilor.

Numărul din februarie al revistei Prevenție are un articol, „Surprising Faces of Heart Attack”, care descrie „trei femei (care) nu credeau că sunt expuse unui risc ridicat. Poveștile lor sunt dovada că poți fi în pericol fără să știi măcar”

Nu, poveștile lor nu sunt dovada acestui lucru.

Povestea este despre trei femei de 40 de ani. Povestea afirmă în mod variabil că cei trei ar fi trebuit să aibă următoarele teste de screening:

* test de colesterol avansat, test de grosime medială intimă carotidă (CIMT) * test de colesterol avansat ecocardiografie de stres * scorul cardiac de calciu și CIMT

Există o piesă însoțitoare, „7 teste pe care nu le ai, care ți-ar putea salva viața”.

I-am cerut unuia dintre editorii noștri medicali HealthNewsReview.org, Harold Demonaco, directorul Centrului de Sprijin pentru Inovație de la Spitalul General din Massachusetts, să revizuiască cele două piese. După cum sugerează titlul postului de zi, el se ocupă tot timpul de revizuirea dovezilor pentru tehnologiile de îngrijire a sănătății noi și emergente.

El a scris:

Secțiunea „7 teste pe care nu le aveți care vă pot salva viața” afirmă: „Dacă nu ați avut aceste proiecții de ultimă oră, puneți această revistă jos și chemați-vă medicul. Acum”

Wow…………….

Deși o mare parte a informațiilor sunt corecte, contextul este deranjant. Sugerarea faptului că aceste teste sunt esențiale pentru toată lumea este puțin mai mare. Unele dintre informațiile furnizate pentru fiecare test sunt practic corecte. Cu toate acestea, în unele cazuri, recomandările depășesc cu mult orientările naționale.

Problema majoră aici este presupunerea tacită că testele sunt infailibile, fără dezavantaje și sunt întotdeauna un lucru bun. Pur și simplu nu este cazul. Deci cine ar trebui să facă aceste teste? Iată ce sugerează liniile directoare naționale:

1. Scorarea calciului cardiac-

Cele mai recente recomandări din 2007 afirmă:

„…. poate fi rezonabil să se ia în considerare utilizarea măsurării scorului de calciu al arterelor coronare la pacienții asimptomatici cu boală coronariană intermediară …” Riscul intermediar implică un risc de 10-20% al unui eveniment coronarian în următorii 10 ani.

„Comitetul nu recomandă utilizarea măsurării calciului în artera coronariană la persoanele cu risc scăzut (sub 10% risc de apariție a unui eveniment coronarian în următorii 10 ani. Acest grup de pacienți este similar cu scenariul„ screeningului populației ”și comitetul nu recomandă screeningul populației generale utilizând măsurarea CAC.

Departe de ceea ce se sugerează în articol.

2. Grosimea medială intimă carotidiană Articolul sugerează că testul este necesar dacă aveți peste 40 de ani sau dacă aveți sub 40 de ani și o rudă apropiată ați avut un atac de cord sau un accident vascular cerebral înainte de vârsta de 55 de ani. Iată ce a spus SUA Preventive Services Task Force în 2009 :

„Măsurarea grosimii intima-media carotidei (CIMT) este un test neinvaziv care servește drept marker surogat pentru ateroscleroza coronariană. Există o corelație între CIMT și factorii de risc coronarieni tradiționali. Utilitatea clinică a măsurării IMT în scopul previziunii riscului de coronarian sau evenimentele cerebrale nu au fost stabilite. Nu este evident din literatura de specialitate că CIMT este capabil să îmbunătățească predicția riscului mai presus de ceea ce este furnizat de utilizarea factorilor de risc tradiționali sau de efectul acestor măsurători asupra rezultatelor pacienților. “

3. Profil lipidic avansat și test de lipoproteine

Articolul notează: „Obțineți-i dacă: aveți antecedente familiale de boli de inimă”, însă, liniile directoare din 2010 de la Colegiul American de Cardiologie și Asociația Americană a Inimii sugerează că parametrii lipidici dincolo de profilul lipidic standard de post nu sunt recomandați la adulții asimptomatici.

4. Detectarea ADN-ului

Orice persoană cu vârsta peste 40 de ani ar trebui să aibă teste genetice conform articolului. O metaanaliză publicată din Jurnalul Colegiului American de Cardiologie a constatat că „..nu există o relație semnificativă între dezvoltarea bolii coronariene clinice și varianta genică …” Cu greu o aprobare pentru utilizarea testului la oricine cu vârsta peste 40.

Articolul se încadrează, în principiu, în liniile directoare standard cu privire la testarea cu A1C și ecocardiografia de stres.

Fețe surprinzătoare ale infarctului

Fiecare dintre poveștile femeilor reprezintă un moment didactic care se pierde. Istoricul este incomplet și se poate spune puțin în afară de generalități. Acestea fiind spuse, fiecare poveste este interesantă în ceea ce se spune. Se spune că o femeie are hipersomnie care îi cere să doarmă 10-12 ore în fiecare noapte. Hipersomnia este o afecțiune care duce la somnolență excesivă în timpul zilei. Există, de asemenea, o sugestie conform căreia 5 ore de somn în fiecare noapte cresc riscul unui eveniment cardiac. Acest lucru este adevărat dacă persoana este lipsită de somn. Probabil că nu este adevărat dacă, la fel ca mulți oameni, este suficient 5 ore de somn. Sugerarea că toți avem nevoie de 10-12 ore de somn nu este susținută de nicio literatură.

O altă femeie este descrisă ca fiind o femeie în vârstă de 47 de ani care la momentul atacului de cord era obeză morbid (înălțimea ei de 5 ft 4 inci și greutatea de 245 de kilograme îi conferă un indice de masă corporală de 42, într-un interval definit ca morbid obeză. Acest element unic din istoria ei o plasează într-o categorie de risc ridicat. Doamna Younger avea obezitate la limită când a avut atac de cord. Poate că testele sugerate sunt adecvate, dar alte teste mai obișnuite ar trebui făcute înainte de aceste opțiuni de înaltă tehnologie. Mai degrabă decât să se concentreze asupra testelor de înaltă tehnologie și, în unele cazuri, destul de controversate ca fiind necesare, unde este recomandarea privind îngrijirea primară, o activitate fizică anuală și cel mai important asupra modificării stilului de viață?